Сезонни съвети за готвене
Картофени резенчета с розмарин


Необходими съставки:
-
4 големи или 8 по-малки картофа
-
растително масло
-
свежи листенца розмарин
-
2 скилидки чесън, много ситно нарязани (по желание)
-
сол
Начин на приготвяне:
-
Нарежете необелените картофи на резенчетата с дебелина около 1 см.
-
Изсипете резенчетата в тиган със студена подсолена вода и ги сварете. Оставете да къкри за 3 минути, след това отцедете. Оставете ги да изстинат.
-
Намажете всяко резенче с малко олио и изпечете на скарата до златисто и леко препечено от двете страни. Поставете в чиния и поръсете със ситно нарязани листенца розмарин и много тънки резенчета чесън (по желание). Полейте с още малко олио, овкусете със сол и сервирайте като гарнитура към месо или като основно ястие със салата.