Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Сезонни съвети за готвене

Картофени резенчета с розмарин

Изображение на Картофени филийки с розмарин
Изображение на Картофени филийки с розмарин
Икона Плочи

8 порции

Икона на хронометър

30 минути

Икона на скоростомера

Лесно

Необходими съставки:

  • 4 големи или 8 по-малки картофа

  • растително масло

  • свежи листенца розмарин

  • 2 скилидки чесън, много ситно нарязани (по желание)

  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете необелените картофи на резенчетата с дебелина около 1 см.

  2. Изсипете резенчетата в тиган със студена подсолена вода и ги сварете. Оставете да къкри за 3 минути, след това отцедете. Оставете ги да изстинат.

  3. Намажете всяко резенче с малко олио и изпечете на скарата до златисто и леко препечено от двете страни. Поставете в чиния и поръсете със ситно нарязани листенца розмарин и много тънки резенчета чесън (по желание). Полейте с още малко олио, овкусете със сол и сервирайте като гарнитура към месо или като основно ястие със салата.