Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Филе от бяла риба с кускус

Image of white fish fillets with couscous
Image of white fish fillets with couscous
Икона Плочи

2 порции

Икона на хронометър

30 минути

Икона на хронометър

Лесно

Необходими съставки:

  •  2 филета от бяла риба (каквито намерите или харесвате)

  •  1 лимон

  •  малка връзка босилек

  •  200 гр чери домати

  •  100 гр кускус

  •  2 супени лъжици (балсамов) оцет

  •  2 супени лъжици растително масло

  •  ½ краставица

  •  2 супени лъжици маслини без костилки, черни или зелени

  •  сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

  1.  Поставете всяко рибно филе върху лист фолио. Подправете рибата, след това поръсете с половината лимонов сок и половината босилек.

  2.  Разполовете 4 домата и ги наредете около рибата. Покрийте я с друг лист фолио, прегънете краищата заедно, за да направите джоб. Гответе 15-18 минути.

  3.  Докато рибата се готви, залейте кускуса със 100 мл вряща вода, захлупете и оставете да набъбне за 5 минути.

  4.  Нарежете останалите домати и ги смесете с кускуса, кубчетата краставица, останалия босилек, лимоновия сок и маслините. Добавете оцета и олиото. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте с рибата.