Картофи на фурна с розмарин


5 порции

30 минути

Лесни за
приготвяне

Необходими съставки:

  • 1 килограм обелени и нарязани картофи
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 лимон
  • 2 супени лъжици счукан чесън
  • 2 супени лъжици пресен розмарин

Начин на приготвяне:

  1. Сварете нарязаните картофи в подсолена вода. Отцедете картофите и добавете зехтина, лимоновия сок, счукания чесън и розмарина. Разбъркайте добре, за да овкусите картофите равномерно.
  2. Загрейте фурната до 220 градуса, сложете картофите в голяма тава и печете в продължение на 15 - 20 минути.
  3. Обърнете и печете още 10 - 15 минути до златисто кафяв цвят.
  4. Сервирайте картофите топли.
?Често задавани въпроси