Картофи на фурна с розмарин
5 порции
30 минути
Лесни за
приготвяне
Необходими съставки:
- 1 килограм обелени и нарязани картофи
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 лимон
- 2 супени лъжици счукан чесън
- 2 супени лъжици пресен розмарин
Начин на приготвяне:
- Сварете нарязаните картофи в подсолена вода. Отцедете картофите и добавете зехтина, лимоновия сок, счукания чесън и розмарина. Разбъркайте добре, за да овкусите картофите равномерно.
- Загрейте фурната до 220 градуса, сложете картофите в голяма тава и печете в продължение на 15 - 20 минути.
- Обърнете и печете още 10 - 15 минути до златисто кафяв цвят.
- Сервирайте картофите топли.