Пуешки хамбургери
4 порции
35 минути
Лесни за
приготвяне

Необходими съставки:
- 450 г пуешко месо - смляно
- 1 - 2 супени лъжици зехтин
- 1 яйце
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 4 пълнозърнести питки за хамбургери
Начин на приготвяне:
- Сложете смляното пуешко месо в купа и го смесете със солта, пипера, соса Уорчестър, яйцето и зехтина.
- Разделете сместта на 4 части и от всяка оформете бургер с големината на питка.
- Загрейте тигана на котлона, в който предварително сте сложили малко зехтин, за да не се залепят бургерите.
- Запържете бургерите по 4-5 минути от всяка страна.
- Внимавайте да не ги разкъсате, докато ги обръщате.
- След като станат готови ги сложете в питките за хамбургери.
- Може да гарнирате бургера с други съставки по ваш избор.